Utu-lampaanmaitojugurtti

Lisäaineeton Utu-lampaanmaitojugurttimme on todellinen ravintopommi. Valmistamme kotimaisilla markkinoilla ainutlaatuisen tuotteen itse tilallamme, ja sen valmistuksen aikana käsittelemme maitoa mahdollisimman vähän, jotta voit nauttia sen luonnollisista ominaisuuksista. Lampaanmaitojugurttimme on lempeä kaikille ja sopii moneen vatsaan.

Utu-utu-utu tulkaa! On lampaiden kutsumahuuto aamulypsylle

Lampaanmaito on ravintopommi

Lampaanmaito on Suomen tai oikeastaan maailman ravinteikkainta maitoa. Vastaavien ravintoarvojen maitoa on ainoastaan kamelilla ja vesipuhvelilla. Pari annosta (5–6 desilitraa) lampaanmaitojugurttia riittää kattamaan päivittäisen kalsiumin, B2-vitamiinin ja monien välttämättömien aminohappojen tarpeen. Lisäksi lampaanmaito sisältää enemmän proteiinia, magnesiumia, sinkkiä sekä A-, B-, D- ja E-vitamiinia kuin lehmän- tai vuohenmaito.

Kun valmistamme lampaanmaidosta jugurttia, emme lisää lampaanmaitoon mitään turhaa. Pastöroimme maidon lämmittämällä sen vähintään 72-asteiseksi. Sen jälkeen laskemme maidon lämpötilan 43 asteeseen, lisäämme vain hapatteen ja jätämme maidon tähän lämpötilaan kahdeksaksi tunniksi. Kahdeksan tunnin jälkeen maidosta syntynyttä jugurttia tarvitsee enää vain sekoittaa, ja sitten se on valmis purkitettavaksi. Yksinkertaisen valmistusprosessin ansiosta lampaanmaito säilyttää ravinteensa ja terveysominaisuutensa aina utareista aamiaispöytiin saakka.

Karitsat ensin - vasta sitten jugurtti

Karitsat ensin – vasta sitten jugurtti

Meille yksi tärkeimmistä eläimen oikeuksista on jälkeläisen oikeus riittävän pitkään emon hoivaan. Sen vuoksi lampolamme uuhia ja karitsoita ei eroteta toisistaan ennen kuin karitsat ovat siihen valmiita. Periaatteemme tiivistyy sanoihin karitsat ensin.

Tiesitkö?

Lampaanmaitojugurtissamme on yksi ainesosa: lampaanmaito. Se on riittävän paksua sellaisenaan, koska se sisältää kaksinkertaisen määrän rasvaa ja merkittävästi enemmän kuiva-ainetta verrattuna vuohen- tai lehmänmaitoon.

Kaiken lisäksi lampaanmaitojugurttia ei tarvitse valuttaa, joten siitä ei synny ylijäämäheraa – valmistuksesta jäljelle jää ainoastaan kattilan pesuvesi ja lampaanmaitojugurtti.

Lampaita heinikossa

Luonnon oma proteiinijuoma

Lampaanmaito on mitä parhain proteiinijuoma. 100 grammaa lampaanmaitojugurttia sisältää 6 grammaa proteiinia!

Lampaamme viettävät äitiyslomaa

Lampaamme viettävät äitiyslomaa

Äitilampaamme viettävät äitiyslomaa tiineysajan alusta siihen saakka, että karitsat ovat valmiita märehtijän elämään. Näin takaamme karitsoille riittävän ravinnon ja hoivan sekä uuhille rauhallisen tiineys- ja äitiysajan.

Lempeä kaikille

Lampaanmaitojugurttimme on lempeä kaikille. Karitsoille, koska ne saavat kasvaa emonsa kanssa. Lammasemoille, koska ne saavat pitää jälkeläisensä. Kuluttajille, koska lampaanmaitojugurtti on lempeän makuinen ja sopii moneen vatsaan. Osa kuluttajista on huomannut, että he voivat juoda lampaanmaitoa, vaikka lehmänmaidosta aiheutuisi heille oireita. Syitä tälle voi olla monia: maidon sisältämän rasvan koostumus, lampaanmaidon homogenoimattomuus sekä se, että lampaanmaito on A2-maitoa. Se tarkoittaa, että siinä missä maito yleensä sisältää A1- ja A2-proteiineja, on lampaanmaidossa niistä vain A2-tyypin proteiineja. Lampaanmaitojugurtti on lempeä myös meille tuottajille, koska saamme työskennellä intohimomme parissa ja kaikki päivämme ovat erilaisia.

Kausituote

Mansikoita on saatavilla kesällä, kantarelleja syksyllä. Jugurttituotantomme on tauolla talvella, koska emme lypsä lampaita niiden äitiysloman aikana. Utu-lampaanmaitojugurtillamme voi herkutella alkukesästä loppuvuoteen saakka.

Lampaita kalliolla

Ravintosisältö / 100g

  • Energia 452 kJ / 108 kcal
  • Rasva 7 g
  • josta tyydyttyneitä 4,6 g
  • Hiilihydraatit 5 g
  • joista sokereita 5 g
  • Proteiini 6 g
  • Suola 0,1 g